סירות חצילים מפוספסים ממולאות בסלט קינואה וירקות מוקפצים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב-Facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב-WhatsApp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב-Telegram
שיתוף ב email
שיתוף במייל
שיתוף ב print
הדפסה

סלט הקינואה מאוד טעים בפני עצמו, אך על החצילים המפוספסים הוא מוגש בצורה מושלמת. לחצילים המפוספסים מרקם וטעם בשרניים ייחודיים המזכירים פטריות שיטאקי מיובשות.

רמת קושי

קל

זמן הכנות ובישול

עשרים דקות

מנות

4

מה צריך:

2 חצילים מפוספסים בינוניים
בטטה בינונית
1.5 כוסות קינואה מבושלת
2 בצלים לבנים פרוסים
כוס וחצי כרוב לבן קצוץ לפרוסות דקות
שומר קטן קצוץ לפרוסות דקות
3 פלפלונים מתוקים קצוצים גס

גזר בינוני קצוץ דק
3/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ גס
כף צנובר
20 עלי רוזמרין
כפית אבקת קארי
קורט ג׳ינג׳ר טחון
קורט וחצי אגוז מוסקט טחון

איך מכינים:

  1. חוצים את החצילים והבטטה ומכניסים לתנור יחד עם אחד הבצלים הפרוסים על 180 מעלות.

  2. לאחר כ-10 דקות מוציאים את החצילים ומרוקנים אותם מהבשר שלהם לתוך ווק. ממשיכים לבשל את הבטטה והבצל עוד 20 דקות עד לריכוך.

  3. מוסיפים לווק בצל אחד פרוס, את הכרוב, השומר והפלפלונים ומבשלים על אש נמוכה. מערבבים כל כמה דקות.

  4. לאחר כ-10 דקות מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל ולערבב לעוד כ-7 דקות. סוגרים את האש ומעבירים לקערה להתקרר.

  5. כשהירקות התקררו, קוצצים את הבטטה והבצל האפויים ומוסיפים אליהם, יחד עם הקינואה והבזיליקום ומערבבים היטב.

  6. מסדרים את החצילים בצלחת הגשה וממלאים אותם בסלט הקינואה. מקשטים בצנוברים ובעלי רוזמרין טריים.

    בתיאבון

סירות חצילים מפוספסים

כתיבת תגובה

סגירת תפריט