תבשיל ירקות בקרם סלק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב-Facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב-WhatsApp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב-Telegram
שיתוף ב email
שיתוף במייל
שיתוף ב print
הדפסה

תבשיל חמים לבטן ולנשמה עם קרם סלק מפנק, זוקיני, כרובית, כרוב סגול ובזיליקום

רמת קושי

קל

זמן הכנות ובישול

30 דקות

מנות

3

מה צריך:

לקרם סלק:
סלק טרי
4 עגבניות חלוטות
חצי כוס שקדים מושרים וקלופים
חצי כוס מים
3 תמרי ברהי / תמר וחצי מג׳הול
כפית וחצי אבקת קארי 
כפית זרעי כוסברה טחונים
חצי כפית כורכום

לתבשיל:
כפית שמן זית
כפית זרעי כמון
בצל גדול קצוץ
מטבעות מזוקיני
3 כוסות פרחי כרובית גדולים
כוס רצועות כרוב סגול
חצי כוס מים קרים
חופן עלי בזיליקום קרועים

איך מכינים:

  1. מבלנדרים למרקם קרמי אחיד את כל רכיבי קרם הסלק.
  2. מחממים שמן זית על מחבת, מוסיפים את זרעי הכמון ומבשלים 2 דקות על אש בינונית.
  3. מטגנים בצל גדול קצוץ, מוסיפים מטבעות זוקיני קטן ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים פרחי כרובית יפים ורצועות כרוב סגול, מכסים ומבשלים עוד 7 דקות, מערבבים היטב כל כמה דקות ומכסים.
  5. כשהירקות רכים, מוסיפים חצי כוס מים קרים ומערבבים.
  6. כשהמים מתחממים, מוסיפים את קרם הסלק ומבשלים עוד כ-7 דקות. קורעים עלי בזיליקום לתוך התבשיל.
  7. מבשלים עוד מספר דקות עם מכסה ומגישים חם.
תבשיל ירקות בקרם סלק

כתיבת תגובה

סגירת תפריט